Universiteit Leiden   |   16 Sep. 2022

Kunnen we onze intuïtie (nog) vertrouwen?

Vrijdag 16 september, Theehuis Noord (Joop Vervoornpad 1, Leiden)
| 14.00-16.00 uur | programma intuïtie
| 16.00 -17.00 uur | nagesprek met muziek en borrel
 
Kunnen we nog vertrouwen op onze intuïtie nu we elke dag blootstaan aan invloeden vanuit bijvoorbeeld reclame, marketing en nepnieuws? Deze stroom aan informatie komt binnen en vormt een deel van de verzameling ervaringen in ons leven, waarop we soms in een seconde beslissingen nemen. Is dat erg?
 
Museum De Lakenhal en Dadakademia organiseerden samen een ongewoon levendig interview over Intuïtie. Wat is het? Welke rol speelt het in ons leven en is het verstandig om te vertrouwen op je intuïtie? Deze middag beantwoordde ik vragen van een interviewer en van publiek. Drie kunstenaars; danschoreograaf Susi Rosenfeld (DE), beeldend kunstenaar Susan Bink (NL) en theatermaker Yousef Alkabra (Pal.) lieten ons in de praktijk ervaren hoe groepsdynamiek bijdraagt aan verbinding, kracht en intuïtie, maar haar evengoed in de war kan schoppen.
 
Dit middagprogramma werd georganiseerd in het kader van Leiden European City of Science en is een voorproefje van de tentoonstelling Imagine Intuition die vanaf 14 oktober 2022 in het museum te zien is.

Zie voor meer activiteiten over intuitie:

Kunst en wetenschap werken samen in onderzoek naar intuïtie - Universiteit Leiden